Vem kan cykla?

Ett mycket enkelt svar = ALLA.

Alla människor kan cykla, så länge man har viljan av att lära sig. De allra flesta människor lär sig cykla redan som små och har man en gång lärt sig att cykla, är det sällan man glömmer hur man gör.

Cykling är en sport eller hobby som passar alla olika typer av människor, oavsett vart du kommer ifrån, vilket kön du har eller hur gammal du är. Som tidigare nämnt är cykling en träningsform som är mycket skonsam och detta gör sporten optimal för den som har dåliga knän.

Att cykla är en mycket rolig upplevelse, där alla i familjen kan vara med. Är man inte tillräckligt stor för att cykla i trafiken eller hålla en jämn takt med sina föräldrar, finns det trygga och bra barnstolar som kan kopplas på pakethållaren. På detta sätt kan man enkelt röra sig ut i naturen eller varför inte cykla till favoritbadstranden?

Genom att cykla kan man ta sig till de allra flesta ställen, helt miljövänligt. Till skillnad från bilar behöver man inte fundera på om man kommer att hitta en ledig parkering och man behöver heller inte tänka på att något bränsle kan ta slut, förutom den egna energin såklart. Med cykel har man möjlighet att ta sig fram på vägar där man annars inte kommer förbi och besöka nya platser på ett mer spännande sätt.

Idag är det inte ovanligt att man cyklar till sitt arbete eller till skolan. Med en cykel kommer man fram betydligt snabbare och får motion på samma gång. Detta är bara få av de anledningar som gör att cykling är så pass populärt som det är idag, men förhoppningsvis kan den gods cykelkultur som finns i Sverige, Danmark och Nederländerna smitta av sig på resten av världen. Tänk bara på hur mycket bättre luften och miljön skulle bli, om folk valde bort bilen eller moped/motorcykel.