Driva cykelbutik – Importera dina cyklar själv

För alla de som ska köpa en ny cykel så handlar det oftast om priset och kvaliteten de får. Idag är det välkänt att bra cyklar med fullgod kvalitet även går att köpa på många stormarknader. Här kommer det då att handla om mycket låga priser. Detta har då gjort att de många företagare som driver en specialiserad verksamhet har fått vika sig eller finna nya vägar att konkurrera med dessa låga priser. Ett av de sätt som driften av en specialiserad cykelbutik och dess ägare kan konkurrera på, är att vara den som själv importerar sina cyklar. Egentligen är det ju många gånger så stormarknaden arbetar för att pressa priserna på sina cyklar.

Det viktigaste i det fallet är att du som driver en egen cykelbutik verkligen vet vad det är du importerar. Många gånger kommer de cyklar som importeras till Sverige komma från länder i Asien. Här kommer då naturligtvis Kina vara ett av de mest populära. Nu kommer det i de allra flesta fall vara så att de cyklar som importeras håller en bra kvalitet, men det är alltid läge att kontrollera vad det är du köper. En tillverkare av cyklar i Kina kommer inte att vara den som skickar ett prov på en cykel till dig. Här handlar det om att vara den som tar en resa efter det att du knutit kontakter med ett antal olika tillverkare i landet. Efter att du sedan funnit det du söker, så är det bara betalningen och transporten som kvarstår.

Transport och betalning vid import av cyklar

När det handlar om transport och betalning av importerade produkter från Asien, så kommer det generellt sätt att följa Incoterms transportregler. Här handlar det i de flesta fall om att du får anlita ett rederi eller en logistisk speditör. De kommer då sedan att hyra ut en container till dig, samt sätt upp alla de dokument som gäller för transport och betalning. Som importör av cyklar från en producent av dessa i Asien, kommer du med största sannolikhet att betala för dessa innan containern lämnar hamnen. Dock har detta ingen betydelse då du redan sett produkterna samt att du sett till att det finns en försäkring på transporten.

När dina importerade cyklar når Sverige

Alla importerade produkter som kommer till Sverige blir föremål för tullavgifter och inspektion. Detta är då något som du måste ha räknat in i ditt totala pris för att veta att du blir konkurrenskraftig på marknaden. När du klarat av detta kommer det bara vara att göra reklam för dig själv och dina importerade cyklar. På så sätt kan du vara en av de få cykelbutiker i Sverige, som verkligen har kraften att konkurrera med stormarknaderna och deras priser. Det handlar helt enkelt om att vara den som slår dem på fingrarna med hjälp av deras egna metoder. Bättre service veta du ju redan att du erbjuder dina kunder.