Cykla i staden

Det är inte alltid man har tillgång till sin egen cykel. Kanske känner man att man inte cyklar tillräckligt ofta eller så räcker ekonomin helt enkelt inte till. Att cykla är både roligt och effektivt för hälsan, men hur gör man då om man vill cykla trots att man inte äger en cykel?

Att cykla i en större stad är sällan något problem. Måste större områden som t.ex. Uppsala eller Stockholm, Göteborg eller Sundsvall erbjuder cyklar för uthyrning. Självklart finns cykeluthyrning på fler platser än så, men eftersom det är mycket vanligt med turister som gärna utforskar staden till cykel, är alternativen helt enkelt fler.

Det finns flera olika alternativ när det kommer till att hyra cykel. Vanligast är att man hyr cykeln över dagen, men vissa företag väljer att även sälja cykelkort eller 3-dagars kort. 3-dagarskortet är precis vad det låter som och detta ger dig möjlighet att hyra cykel under en kortare period. Är det så att man vet med sig att man kommer vilja cykla under en längre period än så, bör man istället kika på cykelkortet. Cykelkortet sträcker sig under en längre period, vanligtvis från vår till höst och kostar inte mer än cirka 200 kronor. Perfekt!