Köpa cykel

Dags att köpa cykel? Härligt, men ha inte för bråttom i valet. En cykel kan vara en dyr investering och det är viktigt att den passar dig och din livsstil.

Det första man bör fundera över är vad man ska använda cykeln till och vart man ska cykla. Är det till och från jobbet i storstaden, kanske man klarar sig med en nättare cykel utan för många funktioner. Är det istället motion du ska använda cykeln för och gärna befinner dig i skog och mark, behöver man en cykel med bra fjädring och flera växlar.

Innan du börjar leta, kan det vara bra att lägga upp en budget för ditt inköp. Hur mycket vill du att cykeln ska kosta? En ny cykel kostar mer än en begagnad, å andra sidan är så säker på att cykeln inte har några fel vid inköp och har även en garanti. Visst behöver en begagnad cykel inte betyda att cykeln är trasig, men med några år och cykelturer på nacken, finns det risk att cykeln kan behöva repareras allt eftersom.

Utöver ovanstående punkter är det viktigt att man köper en cykel i rätt storlek, ännu viktigare är det om man köper en cykel till ett barn. Du finner enkelt cyklar med både högt och lågt styre, men även sadeln brukar gå att justera till rätt höjd. Är du osäker på storleken brukar det vara bra att besöka en cykelaffär innan man bestämmer sig. På så sätt kan man få professionella råd och hjälp att välja en cykel i rätt storlek.