Goda skäl att välja cykeln

Fördelarna med att cykla är oändliga, inte minst om man ser till motionen och hur cykling främjar din hälsa. Cykling är en motionsform som passar de allra flesta, oavsett ålder eller bakgrund.

Den första anledningen till att man bör välja att komma igång med sitt cyklande, är för att cykling inte skapar samma typ av belastning på knä och leder som t.ex. löpträning gör. Detta betyder att även du med dåliga knän kan hitta en motionsform som är skonsam och effektiv. En annan fördel är att du själv kan bestämma vilket tempo du ska cykla i, hårdträning eller en lugn cykeltur i naturen.

Att cykla gör så att hela kroppen har möjlighet att arbeta, vilket gör att du får ta del av positiva effekter. Konditionen är något som kommer att förbättras avsevärt, men även din andning kommer att bli lugnare och mer stabil i takt med att syreupptaget i kroppen förbättras. Utöver detta ser du till att stärka ditt hjärta och musklerna runt omkring och på så sätt minskar du risken för åderförkalkning eller andra kärlsjukdomar.

Denna typ av träningsform gör dig helt enkelt mycket mer hälsosam och smidig. Har man inte cyklat på länge får man räkna med en ordentlig träningsvärk, men allt eftersom du blir starkare, så bygger du också upp din kropp för att minska risken för skador. Är planen även att förlora någon extra kilon, kommer du snabbt att se att cyklingen hjälper dig att bli av med dessa.